top of page

Hole in one, eagles en birdies

Terwijl de valken cirkels vliegen boven de velden in de vroege ochtend, staan de golfers klaar om af te slaan op de eerste tee. Spieren worden gerekt, scorekaarten vastgeklemd en de windrichting wordt getoetst. Het wordt een mooie dag. Misschien noteren we vandaag zelfs een hole in one, birdie of eagle. Maar hoe dan ook, golfen in zo'n mooie omgeving is al geweldig!

Wist u dat Valkenburg centraal ligt tussen talrijke golfbanen? Vanaf  Hotel 1711 vindt u er een heel aantal op korte afstand. Elkeen is uniek gelegen en samen bieden ze een gevarieerd palet aan niveaus. Golfers van elk niveau kunnen in Zuid-Limburg hun slag slaan en volop genieten.

We noemen een paar van de beschikbare golfbanen in de regio.


International Golf Maastricht

International Golf Maastricht is gesitueerd op "De Dousberg". Je bent slechts een steenworp verwijderd van het centrum van Maastricht, terwijl je bij een aantal holes afslaat in Nederland en landt in België. De club pronkt met de 18-holes "Championship Course" en de "Executive Course", een 9- holes, par 30 baan. De uitdagende lay-out garandeert een waar genot voor de beginnende en meer ervaren speler.


Golf & Country Club Wittem

Zuid-Limburgse Golf & Country Club Wittem is de hoogst gelegen baan van Nederland, gelegen in een uitgestrekt natuurgebied en een oase van rust. De eerste negen holes bevinden zich in een bosrijke omgeving, terwijl het tweede deel zich uitstrekt over het glooiende landschap. Deze baan is een echte klassieker.


Golfbaan Het Rijk van Margraten

Golfbaan Het Rijk van Margraten is een prachtige 18-holes golfbaan met een afwisselend karakter. Met een hoogteverschil van maar liefst 50 meter kunt u hier het hele jaar door genieten van golfen. Daarnaast biedt de golfbaan de mogelijkheid om het populaire Short Golf te spelen op de 9-holes Par 3 baan. Dit is een leuke activiteit die geschikt is voor iedereen, zelfs als je nog nooit hebt gegolfd.


Golfbaan Brunsummerheide

Golfbaan Brunssummerheide is een gezellige club met een prachtige, uitdagende baan. Hier vindt u ruim voldoende mogelijkheden en bijbehorende spanningselementen.


Golf & Country Club Hoenshuis

Golf & Country Club Hoenshuis bij Voerendaal is een uitstekende baan ook voor greenfee-spelers.


Golfbaan Henry du Chapelle

Golfbaan Henri-Chapelle ligt net over de grens, in de heuvels van de Eifel en de Ardennen. Deze club beschikt over maar liefst 3 banen en biedt voor elk niveau wat wils. Elke hole biedt een magische omgeving, afwisselende natuur en panoramische vergezichten.


Het aanbod voor de golfers is ruim en gevarieerd. Een sportieve mini golfvakantie in combinatie met verblijf in Hotel 1711 is de ideale wegbreek in eigen land en beslist een treffende hole-in-one. 

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page